Trajna šminka

Nadogradnja trepavica

Da li znate zašto je nadogradnja trepavica danas pravi trend za ulepšavanje izgleda?

Zavodljiv pogled ispod dugačkih i bujnih trepavica je san mnogih žena. Slažete se?

Negujemo i svakodnevno čistimo lice od bubuljica, zatim povećavamo svoje usne, oblikujemo obrve, nadograđujemo svoju kosu i još mnogo toga. U poslednje vreme pažnju posvećujemo i trepavicama, jer značajno ističu žensku lepotu.

Dugačke trepavice su oduvek bile popularne su jer stvaraju zadivljenost kod drugih ljudi. Pored toga što izuzetno lepo ističu oči one dodatno ističu i nežne crte lica, što dovodi do toga da se žena oseća lepo, zavodljivo i poželjno.

Nadogradnja trepavica je tretman povećanja volumena trepavica, gde se na jednu prirodnu dlaku dodaje još jedna ili više novih trepavica.

Postoji više vrsta trepavica koje se mogu nadograditi, a najosnovnije su kratke, srednje i dugačke. Mogu biti guste i retke, ali će se svakako razlikovati od prirodnih.

Dve tehnike povećanja trepavica koje su trenutno kod nas veoma aktuelne su ove:

metoda 1 na 1 ili svilene trepavice,
ruski volumen, sa kojima se dobija veći volumen.
 

Svilene trepavice


Svilene trepavice su male svilene niti koje se stavljaju radi produžavanja prirodnih trepavica. Ovaj tretman naziva se još i nadogradnja trepavica metodom 1 na 1.  Takav naziv nosi zato što se na svaku prirodnu lepi jedna veštačka trepavica.

Nadogradnja svilenih trepavica je veoma aktuelan metod za njihovo povećanje, kako bi izgledale kao da su uvek našminkane. Svilene trepavice su zgodne zbog toga što izgledaju vrlo prirodno, odnosno dužina i gustina trepavica izgleda jako lepo i umereno.

Ovaj metod je bezbolan i ako se pravilo odradi ne mogu nastati nikakve komplikacije. Metod produžavanja trepavica ovim svilenim nitima daje očima fini zavodljivi pogled, tajanstven i ženstven izgled o kojem sve žene potajno maštaju.

Ruski volumen


Ovaj metod je malo drugačiji od prethodnog.

Ruski volumen nadogradnje trepavica je nešto potpuno novo na našim prostorima. Ovaj način nadogradnje čini trepavice većim i tamnijim, jer se na svaku dlaku dodaju dve ili tri ekstenzije, odnosno dve ili tri tanke trepavice. Niti koje se stavljaju su tanje nego one koje se koriste metodom 1 na 1.

Nadogradnja trepavica metodom ruski volumen je metoda gde one postaju veće i gušće, više nego što što bi se dobile drugim metodama. To je najnovija procedura povećanja trepavica gde se na jednu dlaku dodaje više ekstenzija, odnosno lepi se više veštačkih trepavica koje imaju pojačan efekat. One su vrlo lagane i tanke, a to daje pojačan volumen.

Kod ovog tipa nadogradnje trepavica mogu se koristiti različite dužine ekstanzija, a razlika se ogleda u volumenu i dužini. Mogu biti različite a najčešće su to 2D, 3D, 4D, 5D i 6D, što predstavlja broj trepavica koje se nanose istovremeno.

Nadogradnja trepavica, odnosno sam proces lepljenja niti traje u proseku između sat i po i dva sata.

Nakon tretmana trepavice traju između 3 i 5 nedelja. Kada prirodne trepavice počnu da opadaju, veštačke opadaju zajedno sa njima.

Veoma je jednostavno zašto se to dešava…. Trepavice se ponašaju isto kao i kosa. Svakoga dana kosa prirodno raste i prirodno opada, a isto je tako i sa trepavicama, što je potpuno normalan proces – svaki dan rastu i svaki dan opadaju. 

Korekcijom se radi dopuna novih izraslih trepavica samo na mestima gde su otpale. Korekcije ne traju dugo, a to je uglavnom sat vremena.